Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Τι θα γίνει με τους λαθρομετανάστες στην Μύκονο?



Με αφορμή το περιστατικό για το οποίο ενημερωθήκαμε από σελίδα του facebook και αφορούσε επίθεση αλλοδαπού ο οποίος παρανόμως διαμένει στην χώρα μας, θέλω να ρωτήσω τους Δημοτικούς Συμβούλους πρωτίστως και μετά όλους εμάς τους Μυκονιάτες που αγωνιούμε για το νησί μας...

Πόσοι είναι οι αλλοδαποί στην Μύκονο? Πόσοι είναι οι λαθρομετανάστες στην Μύκονο? Ξέρουμε που μένουν, με τι ασχολούνται? Αν αύριο ένας λαθρομετανάστης συμπλακεί και χτυπήσει ή ακόμα χειρότερα τραυματίσει έναν από εμάς ή έναν από τους δικούς μας ανθρώπους τι θα κάνουμε, που θα τον βρούμε και πώς θα τον φέρουμε στην δικαιοσύνη?
Αν χτυπήσει με το αυτοκίνητό του ένα παιδάκι που διασχίζει τον δρόμο και εξαφανιστεί, που θα τον βρούμε όταν οι πινακίδες του αυτοκινήτου ή του δικύκλου του δεν είναι καταχωρημένες πουθενά?

Πόσο ακόμα θα τρέφουμε και θα φιλοξενούμε στον τόπο μας φαντάσματα και θα μας κολλάνε κάθε είδους φανταστικούς προσδιοριμσούς επειδή ζητούμε ασφάλεια και κοινωνική συνοχή στον τόπο που ζούμε??

Αν κόπτονται όλοι αυτοί εκεί στην Δημαρχία για τον Μυκονιάτη ας φροντίσουν για την ασφάλειά μας κι ας ξεκινήσουν εκστρατεία καταγραφής όλων των μη-νόμιμων αλλοδαπών που εργάζονται ή διαμένουν την Μύκονο. Αφού δεν θέλουν να τους πιάσουν και να τους στείλουν πίσω από εκεί που ήρθαν, τουλάχιστον ας ξέρουμε ποιοί είναι και πόσοι είναι, που μένουνε, που δουλεύουνε, τι αυτοκίνητο οδηγούν ή τι μηχανάκι. Ναι..πλήρες φακέλωμα του λαθρομετανάστη και του μη-νόμιμα διαμένοντα στην Μύκονο. Δεν κατάλαβα, μόνο εμάς θα φακελώνουν?

Κι αν χρειαστεί, ας γίνει όλο αυτό σε συνεργασία με τους εργοδότες, χωρίς εμπλοκή της αστυνομίας, αφού δεν θέλουμε να τους διώξουμε. Πρέπει να ξέρουμε όμως ποιοί είναι, πόσοι είναι και που μένουν. Ας γίνει κάτω από το τραπέζι, έξω από την νομική διαδικασία στην αρχή. Πρέπει να σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα για να βρούμε μία λύση για όλους.

Τι κοινωνικός ρατσισμός είναι αυτός? Οι παράνομοι που βρίσκονται στην Ελλάδα και δη στην Μύκονο μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όσο παράνομο και να είναι, χωρίς συνέπειες, επειδή ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι δεν υπάρχουν για το ελληνικό κράτος, κι οι Έλληνες να πηγαίνουν φυλακή για οφειλές 200 ευρώ στις τράπεζες...είναι παρανοϊκό!! Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτό!!

Αν δεν μπορεί να το κάνει η αστυνομία, ας το αναθέσουν στην Δημοτική αστυνομία! Αν δεν μπορεί η Δημοτική αστυνομία γιατι είναι επιβαρημένη με σημαντικότερα θέματα (χαχα..), ας δημιουργήσουν τον θεσμό του αστυνόμου της γειτονιάς κι ας του δώσουν την αρμοδιότητα να καταγράφει ονόματα, διευθύνσεις, πινακίδες, τα πάντα.

Ας τεθεί αυτό το θέμα σε όλα τα blogs, στο facebook, ας φροντίσετε όσοι θεωρείτε αυτό το θέμα σημαντικό να φτάσει στα αυτιά και εκείνων που εκδίδουν εφημερίδες στην Μύκονο και στις Κυκλάδες.

Πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος μεταξύ των απλών πολιτών και μαζί να αναζητήσουμε πολιτικές λύσεις. Ένας τέτοιος διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς την εμπλοκή των ντόπιων πολιτκών, διότι αφενός έχουν την τάση να εξωραϊζουν τα πάντα και γενικώς δίνουν την εντύπωση ότι ζουν σε άλλη πραγματικότητα, και αφετέρου διότι έχουν την τάση να καπελώνουν τις συλλογικές προσπάθειες να τις σφετερίζονται όταν είναι αξιολογες κι από την άλλη έχουν την τάση να τις υπονομεύουν ειδικά τώρα που επρόκειτο να περάσει το νομοσχέδιο για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους μέχρι πρότινος λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου